Hárommillió dolláros befektetést hajt végre a kecskeméti Magnus Aircraft az Egyesült Államokban, ahol összeszerelő üzem és tudásközpont is létesül.

A Magnus elektromos kisgépe. Fotó: Magnus Aircraft | © AIRportal.hu

A Magnus elektromos kisgépe. Fotó: Magnus Aircraft

A kecskeméti gyártó lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, a texasi Fredericksburgban folytatnak tárgyalásokat a 2,8 millió dollár értékű üzletről.

A helyi partnerrel történt megállapodás szerint zöldmezős beruházás keretén belül egy új repülőgép összeszerelő és karbantartó üzem, valamint a Magnus Pilot Academy vészhelyzeti képző központ is megkezdi működését 2017. március 1-jével.

A Szövetségi Légügyi Hatóságtól (FAA) a Magnus Aircraft már megkapta az engedélyt a Fusion 212 típusú benzinmotoros repülőgép amerikai sorozatgyártására, az engedély kiadásához a most elkészülő repülőgép végső helyszíni ellenőrzésére van még szükség.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Magnus azzal számol, hogy 2017-ben 30-35 gépet értékesít az Egyesült Államok piacán.

A gyártó szeptember közepén jelentette be, hogy 30 millió eurós beruházást hajt végre Kínában, ahol egy vegyesvállalaton keresztül magyar licenc alapján a távol-keleti országban is készülnek majd Magnus repülőgépek. A tervek szerint közös vállalat 2020-ig 1500 darab Fusion 212 típusú benzinmotoros repülőgépet szerel össze és értékesít Kínában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!