Az első negyedévben 20 százalékkal nőtt a Wizz Air utasforgalma Romániában – nyilatkozta Váradi József, a diszkont légi társaság vezérigazgatója.

A vállalatvezetőt a Ziarul Financiar című gazdasági-pénzügyi újság idézte csütörtökön. Elmondta, hogy az idén 5,5 millió-6 millió utas szállításával számolnak, miután tavaly 4,5 millióan váltottak jegyet a légitársaság romániai járataira.

Rámutatott, a Wizz Air célja Romániában, hogy ösztönözze a légiközlekedés iránti keresletet, hiszen ők nem csak más légitársaságokkal, hanem valamennyi közlekedési szereplővel versengenek az utasokért.

Emlékeztetett, Romániában – amelyet stratégiai fontosságú piacnak tekintenek – kilenc bázist alakítottak ki, és más repülőterekkel is tárgyalásokat folytatnak, mert bővíteni akarják kapacitásaikat.

A Wizz Air romániai terjeszkedése szempontjából a legnagyobb veszélyt az idén a kelet-európai és ezen belül hangsúlyosan a romániai piacra komoly kapacitásokat csoportosító Ryanair jelentheti. A Ryanair vezérigazgatója egy korábbi interjúban azt tűzte ki célul cége – a legnagyobb európai légitársaság – számára, hogy 2018-ra átveszik a Wizz Airtől a vezető szerepet a kelet-közép-európai régióban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air 68 repülőgépet üzemeltet, ebből 20-at Romániában, 9-et pedig Bukarestben használ.

A Wizz Air tavaly 16 százalékkal, 4,5 millióra növelte utasainak számát Romániában, ami mintegy 35 százalékos piaci részesedést jelent. A Wizz Air 2011 óta első helyen áll a román légi közlekedési piacon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!