Az amerikai Közlekedési Minisztérium hat amerikai légitársaságnak adott engedélyt arra, hogy Kuba kilenc repülőterére indítson menetrend szerinti járatokat, a legtöbben Fort Lauderdale-ből repülnek majd – írt az Airways News hírportál.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Februárban, amikor az Egyesült Államok és Kuba megegyezett abban, hogy amerikai légitársaságok repülhetnek Kubába, összesen kilenc légitársaság nyújtott be kérvényt a szaktárcához, ebből hatot hagytak jóvá. A legtöbben a fővárosba, Havannába repülnének, de azon slotok kiosztásáról csak nyáron döntenek.

A hat légitársaság közül az egyik az American Airlines, akik már be is jelentették, hogy szeptembertől Miamiból naponta egy, illetve két járatot indítanak öt városba, amelyeket Boeing 737-800-asokkal és Airbus A319-esekkel teljesítenek.

Az ultra low-cost szegmensben szolgáltató Frontier Chicagoból és Philadelphiából, a szintén diszkont JetBlue Fort Lauderdale-ből repül majd naponta a szigetországba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Utóbbi város repülőtere lesz a legtöbb kubai járat kiszolgálója, miután a Silver Airways kilenc repülőtérre kapott jogot, amelyeket szintén Fort Lauderdale-ből repül majd, míg a legnagyobb diszkont légitársaság, a Southwest két járatot üzemeltethet innen Matanzasba és Santa Clarába, és ugyanezekbe a városokba repül majd a Sun Country Airlines Minneapolisból.

A két ország között ötven év után áll helyre a légiközlekedés, miután februárban aláírták az erről szóló megállapodást a két ország közötti békülési folyamat részeként. Ennek értelmében naponta 110 járat közlekedhet a két ország között.

A megállapodás a Cubana Airlinesnak is zöld utat ad az amerikai járatok nyitására, de ehhez az amerikai hatóságoktól is meg kell szerezniük a működéshez szükséges engedélyeket, ez viszont ma még nem lehetséges.

A turisztikai jellegű utazás továbbra is embargós tevékenység marad, ez alatt vélhetően a charter járatok tiltólistán maradása értendő.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!