Költségcsökkentési megfontolások miatt az Egyesült Királyság területén hat bázisrepülőteréről vonul ki a Flybe – jelentette be a pénteken a brit légitársaság.

Kapcsolódó cikk, előzmény Komoly leépítés a Flybe légitársaságnál

Az év elején bejelentett költségcsökkentési program második fázisa keretében végrehajtott bezárás az Aberdeen, Guernsey, Inverness, Isle of Man, Jersey és Newcastle repülőtereit érinti. A kivonulás következtében 500 ember veszíti el az állását.

Az exeteri bázisreptéren is végrehajtanak leépítéseket, itt 116 embertől váltnak meg, míg Belfastban 52 ember kerül utcára. A nadrágszíj-szorítástól 85 millió fontos megtakarítást vár a regionális légitársaság vezetése.


Saad Hammad, aki augusztusban vette át a exeteri fuvarozó irányítását, elmondta, hogy az elbocsátások bizonytalanságot okozhatnak személyügyi fronton, de szükséges lépés a légitársaság hosszú távú jövőjének biztosítása érdekében.

Az év elején már végrehajtottak egy nagyobb leépítést (300 embert küldtek el), a menedzsment létszámát 20%-kal, az operatív munkakörök számát pedig 10%-kal csökkentették. Törölték a korábbi, 2013-14-re tervezett flottafejlesztési programot és négy saját tulajdonú repülőgépet értékesítettek, valamint megváltak további három bérelt géptől is. A költségcsökkentési hadjárat keretében csökkentették a beszállítók felé felmerülő költségeket is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!