60 darab Airbus 320-ast rendelt a China Eastern Airlines, listaárakon 5.4 milliárd dollár értékben, ismertette a sanghaji tőzsdén tett bejelentésében a légitársaság. A repülőgépeket, amelyek átadása 2014. és 2017. között esedékes, a belföldi hálózatának bővítéséhez kívánja használni a cég – számolt be az ATWOnline.

A sanghaji légitársaság még korábban 5.94 milliárd dollár értékben rendelt 20 darab Boeing 777-300ER nagy hatótávolságú, szélestörzsű repülőgépet is. A triplahetesek 2014-18. közt fognak érkezni a flottába és az észak-amerikai útvonalakon kívánja használni őket a légitársaság.

„Annak ellenére, hogy a belföldi és nemzetközi járatokra szóló piaci kereslet csökkent idén a múlt évhez képest, a cég a jövő évtől kezdődően jelentős kereslet javulást vár és erre időben fel kell készülni” – egy névtelen belső informátor. A légitársaság 2015-ben Amszterdamba és San Francisco-ba kíván új járatokat nyitni.

A légitársaság szabadulni kíván 8 gépes Bombardier CRJ és 10 gépes Embraer regionális jet flottájától, annak érdekében, hogy optimalizálja a repülőgép-flottáját és csökkentse a működési költségeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A China Eastern egyik félkész Airbus A320-as repülőgépe a toulouse-i Airbus gyárban. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!