52 A320-assal váltja fel a jelenleg 12 Boeing 737-300-as gépből álló flottáját a mexikói VivaAerobus. A rendelésben 40 darab új generációs A320neo és 12 darab A320ceo szerepel. A hajtóműválasztásról később dönt a légitársaság.

A rendelés nagysága a VivaAerobus teljes elkötelezettségét mutatja a típus iránt, ugyanis ez az eddigi legnagyobb Latin-Amerikából érkező megrendelés az Airbus történetében.

A VivaAerobus a jelenleg piacon lévő típusok alapos tanulmányozása után döntött az európai gyártó keskenytörzsű típusa mellett, mivel a működési költségek csökkentése, a pontosság és megbízhatóság alapfeltétel volt a vállalat részéről, továbbá a belföldi és nemzetközi hálózat bővítése is kulcsfontosságú, amihez az A320 kiválóan megfelel.


„Ez a döntés kétségtelenül támogatja és elősegíti vállalatunk növekedési stratégiáját, melyet az egy ülésre jutó költségek alapos lefaragásával és természetesen a nagyobb flotta által nyújtott többletkapacitás segítségével érünk el”- mondta Juan Carlos Zuazua, a VivaAerobus vezérigazgatója.

Az Airbus értékesítési vezetője, John Leahy üdvözölte ügyfeleik közt a mexikói légitársaságot és biztosította annak menedzsmentjét, hogy kiváló döntést hoztak, hiszen az A320 kategóriája leggazdaságosabban üzemeltethető gépe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első A320-as 2016-ban érkezhet a low-cost modell szerint működő mexikói légitársaság flottájába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!