A Wolrd View Enterprises nevű amerikai vállalat új koncepciót dolgozott ki a nagy magasságú élményrepülések megvalósítására. A leendő utasok egy kényelmes Voyager kapszulában juthatnak fel akár harminc kilométer magasra egy héliummal töltött ballon segítségével.

Az utazás ára mintegy 75 ezer dollár, ami nem kis összeg, de a hasonló élményt nyújtó, ám más technológiát és koncepciót használó vállalkozások áraihoz képest baráti és a repülési idő is jóval több azokénál. A World View Enterprises fejlesztése, ráadásul környezetbarát, mivel semmilyen folyékony tüzelőanyagra nincs szükség az utazáshoz.

A vállalkozás a Paragon Corporation segítségével építi meg a Voyager kapszulát, a ballont és a visszaereszkedéshez szükséges különleges siklóernyőt, a ParaWinget. Az elindulástól a földet érésig 5-6 órára van szükség, a csúcsmagasságban 2-3 órát tölt a jármű, mely bőven elegendő idő az élmény elmélyítéséhez.


Forrás: VideoFromSpace YouTube Csatorna

A Paragon a kapszulát hat utas és két fős legénység számára fejlesztette és fedélzeti mosdót is tartalmaz. A kabin hermetikusan záródik és egy estleges szivárgás esetére is rendelkezik beépített védelmi funkciókkal. A kilátást nagy méretű foncsorozott ablakok biztosítják. A biztonsági rendszerek közé tartozik a folyamatosan nyitott állapotban lévő ParaWing siklóernyő is.

A személyzet a csúcsmagasságban eltöltött néhány óra elteltével a ballon szellőztetésével elkezdi az ereszkedést és a folyamat megfelelő fázisában leoldja azt. A kapszula ekkor a ParaWing segítségével lassan leereszkedik, majd a ballon is visszaérkezik a földre, melyet a cég munkatársai begyűjtenek és újrahasznosítanak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalkozás a berepülési program lezárulta után az első kereskedelmi utat 2016-ban tervezi lebonyolítani.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!