Egyelőre három útvonalon vezeti be a holland királyi légitársaság azt az új beszállítási szisztémát, amelynek segítségével felgyorsulhat az utasok gyorsabban és kevesebb sorban állással foglalhatnak helyet a kabinban, mindemellett pedig rövidebb fordulóidőt biztosítva a járatoknak.

Kutatások bizonyítják, hogy az utazóközönség többsége a jelenlegi beszállítási eljárást kevésbé tartja hatékonynak. Mielőtt elfoglalhatnák helyüket a fedélzeten mind a kapuk előtti sorban állás, mind pedig a kabinban, szűk helyen történő várakozás kellemetlenségeket tud okozni a légiutasok számára. Szakemberek már eddig is dolgoztak innovatív megoldásokon, ám a KLM most be is vezeti a – légitársaság közleménye szerint – gyorsabb és kényelmesebb procedúrát.

De mit is takar ez az innovatív megoldás? A járatra várakozó utasok a kapuknál sorszámot kapnak, mely a repülőgépre foglalt ülésük alapján lesz meghatározva. A beszállítás megkezdésekor ezek a számok meghatározott sorrendben kerülnek kijelzésre a kapuknál található monitorokon. A rangsor szerint az ablak mellett ülők léphetnek először a fedélzetre, kezdve a repülőgép hátsó szekciójától. Miután ők helyet foglaltak, a középső székekre foglaltak folytathatják a beszállást, majd pedig a folyosó melletti ülésekre helyet kapott utasok lépnek utoljára a kabinba.


A légitársaság véleménye szerint ezzel biztosíthatják utasaik számára a kényelmes beszállást, valamint kevesebb sorban állással és tolakodással kezdhetik meg útjukat célállomásaikra. Természetesen a segítségre szoruló és kisgyermekes szülők először szállhatnak a gép fedélzetére, míg a SkyPriority utasok pedig a legelső sorszámokkal várhatják a beszállítást.

A három járat, melyen elsőként vezetik be ezt a megoldást, Amszterdam, Berlin és Budapest, valamint Helsinki között közlekedik majd. A tesztüzem ideje alatt folyamatosan javítják a procedúra egyes, még kiforratlan elemeit, hogy a következő évek során egyre több európai és interkontinentális útvonalon alkalmazhatóvá váljon a KLM innovatív beszállítási rendszere.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!