Hatmilliomodik budapesti utasát köszöntötte a Ryanair a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, akik a most induló eilati járattal utaztak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Olga Pawlonka, a Ryanair marketing munkatársa és Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete köszöntötte Szegedi Dórát, a légitársaság hatmilliomodik utasát. (Fotó: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Olga Pawlonka, a Ryanair marketing munkatársa és Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete köszöntötte Szegedi Dórát, a légitársaság hatmilliomodik utasát. (Fotó: Budapest Airport)

Olga Pawlonka, a légitársaság marketing munkatársa a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, 2007-ben léptek először a magyar piacra, de igazi fejlődést 2012-óta tudnak felmutatni. Azóta 18 útvonalon repülnek Budapestről, a nyáron négy út célállomásra is indítanak járatot: Malagára, Máltára, Korfura és Koppenhágára is, utóbbi járat megnyitása mellett azért döntöttek, mert a SAS megszüntette ezt a járatot Magyarországról.

Adataik szerint a heti 99 járattal évente 1,7 millió utas választja a budapesti járatokat, összesített utasforgalmuk pedig 2015-ben meghaladta a 100 milliót.

A sajtótájékoztatón Ilan Mor Izrael magyarországi nagykövete és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte az eilati járatnyitást, megemlítve, hogy a térségbe látogató magyar turisták száma folyamatosan emelkedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!