A meglévő öt mellé egy hatodik terminált is felépítenek a Dallas-Fort Worth Nemzetközi Repülőtéren, ahol 24 új kapu segíti majd a járatok kiszolgálását.

Az ATW Online információi szerint a repülőtér az American Airlines-szal közösen építi majd meg az új, F jelű terminált, amelyre a légikikötő 3 milliárd dollárt szán, és emellett 500 millió dollárból felújítják a C terminált is. A megnyitást 2025-re tervezik, és 24 új beszállító kaput alakítanak majd ki a D termináltól délre felépülő új komplexumban.

További részletek azonban nem ismertek, mivel azokat a két beruházó még nem véglegesítette, a tervezési fázis most kezdődik. A helyszín kiválasztásánál a reptér üzemeltetője szerint fontos volt a flexibilis üzemelés lehetősége, mivel a 24 kapu csak távlati terv, és a folyamatosan bővülő igényekkel párhuzamosan adják majd át őket.

A beruházás anyagi fedezetét a repülőtér kötvénykibocsátásból teremti elő, amelyeket a légitársaságoktól beszedett díjakból fizetnek majd ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az egyik legrégebbi, 1974-ben felépített C terminál felújítása során az utasfelvételi területet, a biztonsági ellenőrző pontokat és az üzleteket is átépítik, ahogy korábban az A, B és E terminálok esetében történt.

Az újabb, F terminált elsősorban az American Airlines használja majd, amelynek már az idei nyári menetrendi szezonban is napi 900 járata érinti majd a dallasi repülőteret.

Dallas-Fort Worth az American Airlines legnagyobb bázisa, a reptér maga pedig a világ 15. legforgalmasabb légikikötője, tavaly 69 millió utast kezelt, az Egyesült Államokban csak Chicago-O’Hare, Los Angeles és Atlanta előzi meg, és a világ második legnagyobb bázisreptere, szintén Atlanta után, amely a Deltának ad otthont.

Dallas fő repülőteréről az idei nyári menetrendi szezonban 249 célállomás érhető el, köztük 62 nemzetközi.