Már átvette, de halasztani kényszerült új Boeing 777-300ER típusának szolgálatba állítását az Aeroflot Russian Airlines miután az orosz légiközlekedési hatóságok még nem engedélyezték a típus üzembe helyezését.

Hivatalos közleményben tudatta az Aeroflot, hogy azokat a járatait, amelyeket vadonatúj Boeing 777-300ER típusú repülőgépével készült teljesíteni halasztani kényszerül, mivel az üzemeltetéshez szükséges típusengedélyt az orosz Szövetségi Légközlekedési Hatóság addig nem adhatja ki a típusra amíg azt a FÁK-országok polgári légiközlekedését felügyelő Államközi Repülési Bizottság (IAC) is jóvá nem hagyja.

Az Aeroflot január 30-án vette át első Boeing 777-300ER (VP-BGB) típusú nagy hatótávú utasszállító repülőgépét. Az orosz nemzeti légitársaság első megnövelt hatótávú, 300-as szériájú triplahetese az eredeti menetrend szerint február 1-jén teljesítette volna első menetrendszerű járatát Moszkva és Bangkok között.

Addig amíg a Boeing 777-300ER szolgálatba állításának hatósági körülményei nem tisztázódnak az Aeroflot Boeing 767-es, valamint Airbus A330-as típusaival fogja üzemeltetni a járatot. Az orosz vállalat nagyvonalúságát jelzi, hogy azoknak az utasoknak, akik az új Boeing 777-es Comfort osztályára váltottak jegyet kárpótlásul az előbb említett típusok business osztályain biztosítanak helyet.

A vállalat közleményében hangsúlyozza, hogy a Boeing 777-es típus szolgálatba állítása érdekében a határidőknek megfelelő, minden szükséges elvárásnak és jogi kötelezettségnek eleget tettek, ezért a kényszerű halasztás következtében kártérítési igénnyel fognak élni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SkyTeam légiszövetségi tag Aeroflot összesen 16 darab Boeing 777-300ER típust rendelt. A gépek fedélzetén három komfortosztály várja majd az utasokat. Újdonság a prémium turista osztály bevezetése, valamint a fedélzeti Wi-Fi internet szolgáltatás.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!