Ma vette át hatvanadik Boeing 777 típusú utasszállító repülőgépét az Air France. A francia nemzeti légitársaság flottájának legújabb tagja egy B777-300ER típusváltozat, amely ma reggel érkezett meg tulajdonosához, Párizsba.

A SkyTeam légiszövetségi tag Air France háromosztályos elrendezésű fedélzettel üzemelteti szélestörzsű Boeing 777-eseit. A ma átvett 60. Boeing 777-es összesen 468 utas szállítására alkalmas fedélzettel rendelkezik. A business osztály 14 darab ággyá is alakítható ülést tartalmaz. A hosszú távú járatok kellemesebbé tételéről pedig egy 38cm képátmérőjű, a manapság népszerű szélesvásznú (16:9 képarányú) monitorral rendelkező szórakoztató rendszer gondoskodik.

Az utasok az új “Alize” prémium turista osztály szolgáltatásaival is megismerkedhetnek a legújabb Boeing 777-es fedélzetén. Ezen az osztályon 32 utas foglalhat helyett, ahol a légitársaság 40%-al nagyobb teret kínál a hagyományos turista osztályához képest.

Az Air France Franciaország tengerentúli megyéire közlekedő járatain tervezi szolgálatba állítani a legújabb Boeing 777-esét, így a repülőgép gyakori vendég lehet Fort de France, Pointe-à-Pitre, Saint-Denis de la Réunion egzotikus célállomásain. A ma átvett 777-es az F-GZNL lajstromot viseli.

Az Air France “triplahetes” flottája tovább bővül, 2012 nyarára további két utasszállító és még két teherszállító változatú Boeing 777-es is érkezik a légitársasághoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 777-es tavaly igazán szép évet zárt, hiszen rekordot döntve 24 légitársaságtól 200 megrendelés érkezett a típusra. Ezzel a korábbi, 2005-ös 154 darabos megrendelést múlta felül a kéthajtóműves óriás. A Boeing ennek megfelelően immáron 8.3 repülőgépet bocsát ki havonta a gyártósorokról és jövőre évi 100 darab Boeing 777-es gyártását irányozták elő. Jelenleg 1367 megrendelést jegyez a gyár az utasok körében is töretlenül népszerű “triplahetes” repülőgéptípusra.

Forrás: Boeing Media (2012. április 4.) / airfranceonair’s YouTube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!