Havannába indít közvetlen járatot a Transaero Airlines. Oroszország második legnagyobb légitársaságának ez lesz a második kubai desztinációja. A december 28-án induló járat hetente egyszer fog közlekedni.

Az útvonal teljesítésére a flotta Boeing 767-300ER típusú szélestörzsű gépei vannak kijelölve, amelyek hetente egyszer, szombatonként közlekednek majd a moszkvai Domogyedovó és a havannai José Martí nemzetközi repülőterek között.

A Transaero Airlines útvonalhálózatában Havanna lesz a második kubai desztináció. A légitársaság ugyanis 2005 óta repül a közép-amerikai szigetország kedvelt tengerparti üdülőhelyére, Varaderoba. Közleményük szerint az elmúlt nyolc év alatt több mint 200 000 utast szállítottak és a forgalom egyre növekvő tendenciát mutat.


Oroszország első számú légitársasága, az Aeroflot szintén kínál menetrendszerű járatokat Havannába, de azok Seremetyjevóról közlekednek, és az útvonalat többségében Airbus A330-200-as típus repüli, de előfordul, hogy náluk is Boeing 767-300ER áll szolgálatba.

A Transaero Airlinesnak jelenleg 12 darab megnövelt hatótávú Boeing 767-300-as gépe van. Ami a kabinkonfigurációt illeti ezek között vannak három-, és kétosztályos elrendezésűek is, de a társaság bejelentése szerint a havannai járaton business és economy ülésekkel szerelt gépek fognak üzemelni, amelyből négy van a flottában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!