Átmenetileg lezárták vasárnap délután a frankfurti repülőteret az erős havazás miatt, törölték a Lufthansa két budapesti járatát is.

Update: Megnyitották vasárnap késő délután a frankfurti repülőteret, amelyen az erős havazás miatt kora délután leállították a forgalmat és törölték a Lufthansa két budapesti járatát is.

A legnagyobb német repülőtéren a havazás miatt számos járat késett, ezért akkora torlódás alakult ki, hogy új gépeket nem tudnak fogadni – közölte a reptér egy szóvivője. A repülőtér honlapján közölt menetrend szerint a vasárnap délutáni járatok többségét törölték vagy más repülőtérre irányították át.

A törölt járatok között jelzik a Lufthansa LH 1340-es számú, Frankfurtból Budapestre, illetve LH 1341-es számú, Budapestről Frankfurtba közlekedő vasárnapi járatát is.

A havazás Németország számos térségében fennakadásokat okoz a közlekedésben. A balesetek száma is jelentős. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban például szombat reggeltől vasárnap délutánig 480 közlekedési baleset történt, ezekben összesen 54-en sérültek meg, hatan súlyosan.

Forrás: MTI

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!