A Tokió-Honolulu járatain üzemelteti majd az All Nippon Airways a 2019-ben érkező három darab A380-asát. A cég az első japán légitársaság lesz, amely forgalomba állítja a típust, és a különleges repülőknek különleges festést is szeretne, ezért pályázatot hirdetett.

A380-as az ANA festésében - grafika. | © AIRportal.hu

A380-as az ANA festésében – grafika.

Kizárólag a Tokió-Honolulu útvonalon közlekedik majd az All Nippon Airways három darab Airbus A380-asa, amelyeket a légitársaság 2019 elején vehet át.

Az aero.de cikke szerint ezt csütörtökön jelentette be a japán légitársaság, amely az első A380-üzemeltető lesz a szigetországban.

Mint ismert, az ANA a csődbe ment Skymark Airlines átvételekor egyezett meg az Airbus gyárral arról, hogy átveszi a Skymark három óriásgépére szóló megrendelését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Két Skymark-nak szánt A380-as már csaknem elkészült, sokáig a Toulouse-i telephelyen álltak. Korábbi hírek szerint ezeket megkapta volna az ANA, ám végül az Emirates vette meg őket. Így a japán légitársaság három vadonatúj repülőgépet kap majd a gyártótól.

A típus bevezetése miatt a légitársaság pályázatot hirdetett amatőr és profi tervezőknek, hogy álmodják meg az A380-asaik külsejét. A repülők megjelenése kedvet kell, hogy csináljon az utazóknak Hawaii meglátogatására.

Az eredményt 2017 februárjában hirdetik ki, a győztes két ingyenjegyet kap a Tokió-Honolulu járatok valamelyikére.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!