Tegnap délután fél kettőkor landolt a Seychelles-szigetek nemzetközi repülőterén az Air Seychelles első Airbus A330-200 típusú utasszállító repülőgépe.

Az Etihad Airways idén januárban jelentette be, hogy 40%-os tulajdonrészt szerez az Air Seychellesben. Ennek a tulajdonosi változásnak az eredménye, hogy a flottából kivonják a Boeing 767-eseket és helyettük lízingelt Airbus A330-asokat állítanak. Az európai típusra szóló átképzést és a műszaki hátteret is az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága biztosítja. Az első kiképzettek idén tavasszal már az Etihad járatain teljesítettek éles szolgálatot.

A Seychelles-szigeteki légitársaság hosszú távú repülésekre alkalmas flottáját eddig Boeing 767-esek alkották, köztük a magyar nemzeti légitársaság egykori, HA-LHC lajstromot viselő, B767-306(ER) típusú repülőgépével, amely június 16. óta az Ethiopian Airlines-nál szolgál.

Az Aldabra sziget nevére keresztelt, egyenesen Abu Dhabiból érkező 262 üléses Airbust magas rangú állami tisztviselők, köztük az ország alelnöke és a kormány közlekedési minisztere fogadta a repülőtéren, ahol ünnepélyes keretek között állt az Air Seychelles szolgálatába az első A330-as.

A szigetország légitársasága 2013 januárjában veszi át második Airbus A330-200 típusú repülőgépét. Ekkortól kezdik meg pekingi járataiknak üzemeltetését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság 2011 őszén hirdetett új arculatot, de a Boeing 767-esek végül már nem kerültek átfestésre
(Fotó: Air Seychelles)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!