Balesetet szenvedett az Iran Aseman Airlines Teherán – Yasuj járata Iránban. A belföldi járatot teljesítő ATR 72-212 típusú turbólégcsavaros repülőgép az első jelentések szerint egy több mint négyezer méter magas hegynek ütközött, a balesetet senki nem élte túl.

Az Iran Aseman Airlines ATR 72-212 típusú repülőgépe helyi idő szerint vasárnap a reggeli órákban, 60 utassal és négy fős (más értesülések szerint hat – 2 pilóta, 2 légiutaskísérő és 2 biztonsági őr) személyzettel tartott Teheránból – Yasujba. Az iráni Tasnim hírügynökség értesülései szerint a fedélzeten 66-an utaztak.

Az ATR mintegy 20 perccel a felszállást követően tűnt el a radarokról, körülbelül 40 mérföldre a yasuji reptértől. A baleset a feltételezések szerint a célreptérre történő süllyedés közben történt.

A repülőgép roncsait később az Isfahan várostól délre elterülő Mount Dena hegynél találták meg, melynek legnagyobb magassága 4 409 méter. Az ATR a közlések szerint a Semirom településtől nem messze a hegynek ütközött.

A baleset helyszínét a mentőegységek a rossz időjárás miatt még nem tudták megközelíteni, később közölték, hogy a helyszínt csak helikopterekkel lehet megközelíteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az iráni Press TV-ben elhangzott közlemény szerint a balesetnek nincsenek túlélői.

A járatot az aviation-safety.net értesülései szerint az ET-APS lajstromjelű, több mint 24 éves ATR 72-212 típusú turbólégcsavaros repülőgép teljesítette, mely 1993. októberében hajtotta végre első felszállását.

Illusztráció: Az Iran Aseman Airlines egyik ATR 72-ese (forrás: Wikimedia Commons)