A PIA Pakistan International Airlines egyik ATR-42-500-as repülőgépe Islamabad közelében csapódott hegyoldalnak, miután a személyzet hajtóműproblémát jelzett a légiforgalmi irányításnak.

Az AP-BHO lajstromjelű ATR-42-500-as típusú turbó légcsavaros regionális repülőgép a légitársaság PK 661-es számú járatát teljesítette Chitralból Islamabadba, 42 utassal és 5 fős személyzettel a fedélzetén.

A repülőgép személyzete vészhelyzetet jelentett a bal oldali hajtómű meghibásodása miatt, ezt követően nem sokkal megszakadt velük a rádiókapcsolat és a repülőgép eltűnt a radarokról.

Az első hírek szerint a légitársaság csak a repülőgép eltűnését erősítette meg, de nem sokkal később 25 mérföldre Islamabadtól megtalálták a gép becsapódásának helyszínét. Egy helyi TV tudósítása egy hegyes területen lángoló roncsokról közölt felvételeket Havelian település közeléből.

A balesethez riasztott mentőerők az első hírek szerint csak hét holttestet találtak, de azt közölték, hogy kicsi az esélye, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az aviation-safety.net adatlapja szerint a francia gyártású repülőgép 2007-ben hajtotta végre első felszállását, azaz 9,5 éves volt.

Fotók a Twitterről a becsapódás helyszínéről