A járvány miatt 26 repülőgépet, köztük A380-asokat és Boeing 777-eseket von ki véglegesen flottájából a Singapore Airlines, a légitársaság emellett 3,4 milliárd USA-dolláros veszteséget jelentett.

A mostani és a várható igények annyira lecsökkentek a Singapore Airlines közleménye szerint, hogy ehhez kell igazítani flottájának méretét. A jelenlegi igényeket 39 géppel el tudják látni, miközben 222 példányt üzemeltet a cég, ebből most 26 távozik véglegesen.

A kivonásra ítélt gépek közül 7 Airbus A380-as, 4-4 Boeing 777-200-as és -300-as, 9 Airbus A320-as, 2 pedig Airbus A319-es.

Forrás: Airbus

A kivonással a Singapore Airlines 1,3 milliárd USA-dolláros értékcsökkenést ír le a könyvelésében.

A légitársaság flottájával kapcsolatos további hír, hogy sikerült egyezségre jutni az Airbusszal a megrendelt gépek leszállításának elhalasztásáról, és közel állnak a megállapodáshoz a Boeinggel is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csoport a NokScoot légicéget júniusban már leállította, a SilkAir fapadost pedig beolvasztja a Singapore Airlines-ba.

A következő időszakban az áruszállítási üzletágra támaszkodik a cég, több utasszállítót már át is alakítottak, mert a meglévő cargo-gépek teljes kihasználtságon működnek.

A légitársasági csoport bevételei a szeptember 30-án zárult első pénzügyi félévében 80 százalékkal 6,6 milliárd dollárra csökkentek, az adózott eredmény pedig 3,4 milliárd dollár veszteséget mutatott.