Csehország nemzeti légitársasága hét darab Airbus A320neo repülőgép beszerzéséről írt alá megállapodást az európai repülőgépgyártóval – adta hírül közleményében a CSA.

Az új generációs hajtóművekkel felszerelt keskenytörzsű repülőgépek “2021 körül” érkeznek majd meg a Czech Airlines flottájába a közlés szerint.

A most megkötött megállapodás a felek között megkötött korábbi szerződések és kötelezettségvállalások helyébe lép.

Az új A320neo repülőgépek a légitársaság által üzemeltetett összesen kilenc darab A319-es repülőgépből hét darabot váltanak majd ki a cseh légitársaság flottájában, azok lízingszerződésének lejártakor.

Az A320neo repülőgépek megvásárlása jelentősen hozzájárul majd a légitársaság flottájának modernizálásához és a most megkötött szerződés egy fontos mérföldköve a cég átszervezési folyamatának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közlemény ugyanakkor nem nevezte meg, hogy a repülőgépeket melyik hajtómű opcióval rendeli meg a CSA. A repülőgépgyártó egyelőre nem adott ki közleményt a megrendeléssel kapcsolatban.

A légitársaság flottájában jelenleg 1 darab szélestörzsű Airbus A330-300, 9 darab A319-100, 3 darab ATR72-500 és 3 darab ATR42-500 repülőgép teljesít szolgálatot. A légitársaság tulajdonosai a Czech Aeroholdings, a.s. (20%), a Travel Service (34%), a Ceska Pojistovna (~2% – cseh Állami Biztosító) és Korean Air Lines Co., Ltd. (44%), a dél-koreai légitársaság 2013-ban szerzett tulajdonrészt a cégben.

A CSA A320 (ceo) repülőgépe. (Fotó: Czech Airlines) | © AIRportal.hu

A CSA A320 (ceo) repülőgépe. (Fotó: Czech Airlines)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!