Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága bejelentette, hogy hét darab teljes értékű repülőgép szimulátort vásárol Abu Dhabiban található kiképzőközpontja számára. Az Etihad Airways mintegy 200 millió dollárt költ rá, hogy meglévő és leendő legújabb típusaihoz is legyen saját szimulátora.

Három darab Boeing 787-es Dreamliner, két darab Airbus A320-as, valamint egy-egy darab A380-as és A350XWB szimulátor vásárlására kötött szerződést a kanadai CAE céggel az Etihad Airways.

Az újonnan érkező FFS (Full Flight Simulator) szimulátorok a fővárosban, Abu Dhabiban található kiképzőközpontba fognak kerülni, ahol a légitársaság pilótáinak jelenleg egy Boeing 777-es, egy Airbus A320-as és két A330/A340-es szimulátor áll rendelkezésre.

Az Etihad Airways nagy hangsúlyt igyekszik fektetni pilóta-, illetőleg utaskabin személyzetének képzésére, amelynek érdekében nemrég átfogó fejlesztési programot indítottak, hogy növeljék a bázis kapacitásait.

A jelenleg 77 darab Airbus és Boeing gyártmányú repülőgéppel üzemelő légitársaság tájékoztatása szerint a program idén novemberre teljesedik ki, és a bővítésen áteső létesítmény is ekkor fogadhatja az új szimulátorok közül az elsőt, amely egy A320-as gépé lesz. Ezt követően a CAE egy éven belül szállítja a többi szimulátort is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!