A Czech Airlines hét új desztinációval bővíti kínálatát a 2015-ös nyári menetrendtől. A cseh légitársaság menetrendszerinti járatai közül elsőként Oslo, Billund, Cork, Bilbao és Bologna kerül fel a cég palettájára. A fuvarozó továbbá azt tervezi, hogy két új orosz célállomásra is elrepíti utasait: a balti-tengeri kikötővárosba, Kalinyingrádba és a Tatár köztársaság fővárosába, Kazánba – adta tájékoztatásul a CSA magyarországi képviseletét ellátó Aviareps Kft.

Kapcsolódó cikk, előzmény Második magyarországi útvonalát nyitja a CSA

A CSA SkyTeam légiszövetségi festésű ATR gépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren felszálláshoz készülve. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A CSA SkyTeam légiszövetségi festésű ATR gépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren felszálláshoz készülve.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

„Egy év megszorítás után azt tervezzük, hogy a Czech Airlines bővíti jelenlegi útvonalhálózatát a 2015-ös nyári menetrendtől. Úgy érezzük, hogy komoly üzleti lehetőségek rejlenek az új célállomásokban, melyeket szeretnénk maximálisan kihasználni. Ugyanakkor a Czech Airlines jó hírnevet szerzett magának az orosz piacon, így 2015 áprilisától már 9 orosz desztinációra – Moszkva, Szentpétervár, Jekatyerinburg, Szamara, Rosztov, Ufa és Perm, Kazán és Kalinyingrád – lehet eljutni a cseh fővárosból.” – mondta Jozef Sinčák, a Czech Airlines igazgatóságának elnöke.

Hozzátette: “Az új célállomások menetrendjét a piaci igényekhez igazítottuk és hogy a lehető legkedvezőbb legyen a helyi és az átszálló utasok számára is, továbbá hogy maximalizáljuk a gépek kihasználtságát is egyúttal.”

A CSA 2015. március 30-án indítja Prága-Oslo közvetlen járatát hetente kétszer, május 30-tól, majd május 30-tól ez heti 4 járatra bővül a nyári menetrend végéig, a flotta Airbus A319-es gépével. Új járat lesz továbbá a dániai Billund is 2015. március 29-től, heti négy alkalommal ATR géptípusokkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új járat Cork-ba 2015. május 14-től indul hetente kétszer, illetve Bilbao 2015. június 1-jétől 2015. szeptember 30-ig lesz elérhető, és négy év szünet után a Prága – Bologna útvonal is visszakerül a légitársaság kínálatába, heti négy alkalommal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!