Lisszaboni járatnyitásának 75. évfordulóját ünnepli az Iberia. A spanyol légitársaság 1939. május 1-jén kezdett el menetrendszerű járatot üzemeltetni Madrid és a portugál főváros között. Az útvonalnyitás jelentőségét növeli, hogy ez volt az Iberia első nemzetközi járata is.

Azt megelőzően a spanyol légitársaság ugyanis csak belföldi vonalakon repült. A kezdetek kezdetén Madrid és Lisszabon között német fejlesztésű Junkers JU-52 típusú légcsavaros repülőgépek közlekedtek, napjainkban pedig már az Airbus A320-as gépcsaláddal üzemelnek a járatok, napi ötszöri sűrűséggel.

Az Iberia amellett, hogy bejelentette, az évfordulóra tekintettel május 15-ig kedvezményes jegyárakkal ünnepel, arról is örömmel számolt be, hogy az idei év első negyedében 15%-kal több utast szállítottak a két főváros viszonylatában az előző évi azonos időszak eredményéhez képest.

A legtöbben egyébként São Paulo, Luanda, Rio de Janeiro, Mexikóváros, valamint Európából Frankfurt, London és Brüsszel, illetőleg Spanyolországból Alicante, Gran Canaria és Tenerife átszálló utasai veszik igénybe a Madrid és Lisszabon közti Iberia járatot. Az idei forgalomnak ráadásul különösen jót tesz, hogy május 24-én Lisszabonban kerül megrendezésre az UEFA-bajnokok ligájának döntője, amelyre minden bizonnyal szurkolók ezreit szállíthatja a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!