Az osztrák InterSky légitársaság veszi át a Lufthansa CityLine által Hévíz-Balatonra üzemeltetett útvonalakat, valamint újabb német és svájci célállomásokkal köti össze a Balaton közeli légikikötőt a nyári menetrendtől. Az útvonalakon a légifuvarozó ATR 72-600 típusú repülőgépe fog közlekedni – adta hírül a ch-aviation szakportál.

A kizárólag légcsavaros repülőgépekkel üzemelő légitársaság Berlin Tegel, Hamburg Fuhlsbüttel, Basel/Mulhouse/Freiburg és Friedrichshafen repülőterektől indít majd járatokat a hévízi légikikötőbe.

Mindezek mellett az Eurowings, a Germanwings és a Lufthansa továbbra is közlekedteti majd járatait Düsseldorfból és Frankfurtból.

Az osztrák légifuvarozónak eddig is volt magyar kötődése, hiszen a flotta egyetlen Embraer EMB-120 Brasilia típusú repülőgépét a Budapest Air Service biztosítja az InterSky részére wet-lease bérlés keretében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az InterSky által bérelt Embraer EMB-120 típusú légcsavaros repülőgép a ferihegyi betonon. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az InterSky által bérelt Embraer EMB-120 típusú légcsavaros repülőgép a ferihegyi betonon.
(Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!