Az Airline Route információi szerint március 23-tól heti egyszeri rendszerességgel, vasárnap közlekedik Moszkva Vnukovo és Hévíz-Balaton között az UTair legújabb járata. Az új útvonalon az orosz légifuvarozó Boeing 737-800-as típusú repülőgépe közlekedik majd.

Az UTair menetrendje szerint a 865-ös járat a nyári időátállítást követően moszkvai idő szerint 10:50-kor száll fel a Vnukovo légikikötőből, majd magyar idő szerint 11:30-kor landol Hévíz-Balaton repülőtéren. A visszafelé tartó 866-os járat a korábban Sármellékként is nevezett repülőteret 12:50-kor hagyja el, majd bő 2,5 órás repülés után moszkvai idő szerint 17:25-kor érkezik meg az orosz fővárosba.

Az orosz légitársaság a tavalyi nyári menetrend során Szentpétervár és Budapest között üzemeltetett járatot, amelyet novemberben rövid időre beszüntetett, majd december 29-től újra felvett a közlekedő útvonalak közé. Január 12-től heti egyszeri rendszerességgel közlekedett a két város között az UTair, és bár január végén egy hivatalos közleményben pozitív és bizakodó hangnemmel nyilatkoztak a Pulkovo repülőtér és Ferihegy közötti járatról, a hivatalos menetrendben már nem található meg a közvetlen összeköttetés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!