Az AirBaltic és a Hévíz-Balaton Airport Kft. hároméves megállapodást írt alá, melynek keretében közvetlen légi összeköttetés jön létre a Riga International Airport és a Hévíz-Balaton Airport között – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A Magyar Turizmus Zrt. szakmai munkával segíti, elsődlegesen külképviseleti hálózatán keresztül, az új járat sikerességét, amely az egész Balaton régió számára nyit meg új piacokat. A tervek szerint 2013. május 4-én landol az első repülőgép, kezdetben 76 férőhellyel a fedélzetén. A májustól októberig heti rendszerességgel közlekedő járatok megteremtik a gyors összeköttetést az észak-európai országok, valamint a nyugat-magyarországi fürdővárosok és a Balaton között.

A rigai nemzetközi repülőtér fontos átszálló állomás (úgynevezett hub) az észak-európai utasok számára. Az AirBaltic légitársaság 3.300.000 utast szállít évente, több mint 50 célállomásra. A Hévíz-Balaton Airport bekapcsolásával új üdülő- és gyógydesztinációt tud kínálni, elsősorban norvég, finn és svéd utasai számára. Az előzetes piackutatások alapján nagy érdeklődés mutatkozik a zord időjárású skandináv területekről tavasszal és ősszel a termálvizes fürdők, valamint a nyári szezonban a Balaton iránt. Oroszország területéről szintén kényelmes csatlakozási lehetőséget kínál a járat.

Papp Gábor – Hévíz Város polgármestere – elmondta, hogy a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő Hévíz-Balaton Airport Kft. felkészülten várja az AirBaltic járatait. A repülőtér stabil működésének biztosításához elengedhetetlen a járatok számának növelése. Ehhez az első sikeresen lezárult megállapodás eredményeként jön létre a Riga – Hévíz/Balaton járat. Az új vendégkör elérése lehetőséget teremt a térség nemzetközi vendégösszetételének színesítésére is, amire átfogó marketingkampánnyal készülnek.

Hévízt, de tágabb értelemben a nyugat-magyarországi gyógyfürdővárosokat mint egészségturisztikai célterületet vezetik be az észak-európai piacra, szoros együttműködésben a Magyar Turizmus Zrt.-vel. A járat kapcsán tovább kívánja erősíteni a reptér a térségi együttműködést, több települést és vállalkozást bevonva, a közös marketingfeladatok erősítése érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Mi a helyzet az airBaltic budapesti járatával?

Janis Vanags, az airBaltic vállalati kommunikációjáért felelős alelnöke elmondta, hogy a Budapestre közlekedő járatuk a tavalyi év során 10 ezer utast szállított, a 2012-es évben eddig 60%-os növekedést értek el, így a legfrissebb adatok szerint 16 ezer utast vette igénybe ezt a járatot. A növekedés egyrészt annak is köszönhető, hogy idén már a téli menetrendben is landolnak az airBaltic gépei a Liszt Ferenc repülőtér betonján.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!