A Reuters hírügynökség tudósítása szerint a United Airlines weboldalán csütörtökön egy rövid időre eddig ismeretlen mennyiségű repülőjegyet lehetett foglalni nulla dolláros áron egy hibának köszönhetően. A téves árakat és a hibát kijavították, miután két órára leállították a honlapot és a telefonos foglalást is.

Jennifer Dohm, a légitársaság szóvivője a hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy olyan hibát tartalmazott a rendszer, amely néhány vételárra nullát jelzett ki, de a hibát javították.


A repülőjegy vásárláshoz tartozó repülőtéri illetékek miatt némely ügyfél jelképes összeget fizetett a foglalásért. Garancia egyáltalán nincs arra, hogy az ingyen foglalást intéző ügyfelek valóban felhasználhatják-e jegyeiket, de a légifuvarozó még tárgyalja, hogy a szerencsés utasokat megtisztelje-e ezzel az ingyenes vásárlással. “Folyamatban van a helyzet elbírálása és, mint mindig, azt fogjuk tenni, ami helyénvaló” – nyilatkozta a szóvivő.

Legutóbb 2012 októberében számolt be az AIRportal.hu az Alitalia jegyértékesítési botrányáról, mikor is egy elhibázott promóciós kódnak köszönhetően akár 11.500 Ft-ért vásárolhatottak egy Genf-New York-Velence útvonalra szóló repülőjegyet a szerencsés szemfülesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!