Paul Stoddart European Aviation vezérigazgatója 2013. július 26-án hivatalosan is megerősítette, hogy a cég 6 db Boeing 737-500-ast ad bérbe a Sólyom Airwaysnek. A lízingcég hivatalos közleményét a Sólyom Airways elsőként az AIRportal.hu-val osztotta meg.

A European Aviation Limited weboldala szerint a lízingcég jelenleg három darab Boeing 737-500-as repülőgépet kínál ügyfeleinek.

A kínált repülőgépekben VIP belső tér került kialakításra. A lízingcég azonban a vevő igényeire szabva képes átalakítani a Boeingek belső tereit és akár fedélzeti szórakoztató rendszerrel (IFE) is tudja szállítani azokat.

A Sólyom Airways szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a légitársaság Boeing 737-500-as repülőgépei 110 üléses (12 business és 98 turista) konfigurációban fognak repülni.

A European Aviation Limited 2013. július 26-án, Londonban kiadott közleménye:

Paul Stoddart European Aviation Limited vezérigazgatója, a Minardi Formula 1 csapat korábbi tulajdonosa 2013. július 26-án bejelentette, hogy az European Aviation 6 repülőgép több éves lízingjéről írt alá szerződést a Sólyom Hungarian Airways Kft-vel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég Boeing 737-500-as típusú repülőgépeket fog lízingelni a Magyar légitársaságnak, a repülőgépeket szeptember végéig folyamatosan adja át a lízingcég a Sólyom Airways-nek.

“Nagy örömömre szolgál, hogy a Sólyom Airways-szel dolgozhatok együtt és, hogy újra magyarországi vállalattal köthettem üzletet, az országhoz nagyon jó emlékeim kötődnek.” – mondta el Paul Stoddart.

“Örömmel dolgoztam együtt Vágó Józseffel és sok sikert kívánok neki és professzionális csapatának. Meg vagyok győződve arról, hogy a magyar utazóközönséget és más országok légiutasait is örömmel tölti el, amikor látják majd, hogy ismét egy hagyományos légitársaság jön létre Magyarországon.” – zárta szavait Paul Stoddart European Aviation Limited vezérigazgatója.

Mit lehet tudni a European Aviation által kínált Boeing 737-500-asokról?

A lízingcég honlapja szerint az eladásra vagy bérbeadásra kínált három repülőgép nem régiben estett át egy teljes karbantartáson és műszaki felülvizsgálaton. A Boeingeken VIP utasok szállítására alkalmas belső tér került kialakításra. A repülőgépek felújítása a legmagasabb sztenderdeknek megfelelően történt.

A három jelenleg eladásra vagy bérbeadásra kínált Boeing 737-500-as repülőgép adatai
a European Aviation honlapja szerint.


A repülőgépek pontos típusa Boeing 737-505 és CFM56-3C-1 típusú hajtóművekkel vannak felszerelve. A gépek a European Skybus Ltd. tulajdonát képezik és jelenleg Bournemouth repülőterén állnak.

A repülőgépekhez opcionálisan az üzemanyag-megtakarítást segítő szárnyvégeket, azaz wingleteket is kínál a lízingcég. Az EI-EOE lajstromjelű gép úgynevezett D-check-en is átesett a cég honlapja szerint, amely a legmagasabb szintű karbantartást és felújítást jelenti egy repülőgép életében.

Montázs a European Aviation honlapján található fotókból.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!