Bezárják és áttelepítik a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 1-es terminálját – erősítette meg a Lánchíd Rádió értesülését a Hír24-nek Hardy Mihály.

A Budapest Airport hivatalos közleménye itt olvasható!

A Budapest Airport kommunikációs igazgatója a hírportálnak elmondta: értesítették a légitársaságokat a költözésről, a terminál bezárása pedig a közeljövőben megtörténhet.

A Lánchíd Rádió információi szerint az áttelepítés áprilisban kezdődik és nyár elejére fejeződik be. A repülőtéren üzletet bérlő vállalkozóknak tartott tájékoztatón a döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi forgalomhoz elegendő egy terminál is – olvasható a rádió honlapján.

A szóvivő szerint a forgalomcsökkenés kétségkívül a Malév csődjének köszönhető. Az Origo hírportálnak arra a kérdésre, hogy ha lenne új nemzeti légitársaság, újranyithatna-e a terminál, Hardy Mihály azt válaszolta, ennek most nincs realitása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítve!

A Magyar Távirati Iroda közleménye

Bezárja az 1-es terminált a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtéren az origo.hu szerdai értesülése szerint, mivel a Malév csődje utáni lecsökkent forgalmat a 2-es terminál is el tudja látni, Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére elmondta, még nincs végleges döntés, részletesebb tájékoztatást későbbre ígért.

Az MTI kérdésre Vízy András, a Főtaxi szóvivője szerdán elmondta, a reptér hivatalos utasszállítását ellátó taxiszolgáltató még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről. Közölte, a sajtóból értesültek a hírről.

Az origo.hu portálnak Hardy Mihály szerdán azt mondta, a bezárás nem megy egyik napról a másikra, de már értesítették a repülőtér dolgozóit és az üzleteket működtető vállalkozókat is.

A szóvivő szerint a forgalomcsökkenés kétségkívül a Malév csődjének következménye. Arra a kérdésre, hogy ha lenne új nemzeti légitársaság, újranyithatna-e a terminál, Hardy Mihály azt válaszolta, ennek most nincs realitása.

Vízy András kiemelte: a Főtaxi forgalmát nem befolyásolja a változtatás, hiszen az eddig három terminálra érkező utasok száma, most két terminálra – 2A és 2B – fog megérkezni.

Hozzáfűzte: utasforgalmuk 15-20 százaléka koncentrálódott az 1-es terminálra, az utasok ezután a másik két terminálon jelennek meg.

Forrás: Hír24.hu, Origo.hu, Lánchíd Rádió / Fotó: AIRportal.hu / MTI (2012. március 14.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!