A Wizz Air múlt hónap végén létrehozott brit leányvállalata a Wizz Air UK benyújtotta a kérelmet az Egyesült Királyság Polgári Légiközlekedési Hatóságához (CAA), hogy megszerezze a kereskedelmi utasszállító tevékenységhez szükséges engedélyeket.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság szeptember végén megalapított leányvállalata egyszerre kérelmezte a légi üzembentartói engedély (Air Operator’s Certificate/AOC) és a Működési Engedély (Operating License/OL) kiadását az Egyesült Királyság légügyi hatóságánál.

A cég közlése szerint az engedélyek kiadásának függvényében a Wizz Air UK 2018 márciusában kezdi meg az üzemelést.

A brit leányvállalat flottájában és ezzel angol (G-XXXX) lajstromban több repülőgép is forgalomba áll.

A közlemény nem részletezi, hogy pontosan hány repülőgép és melyik típusból (A320/A321) kerül a Wizz Air UK flottájába, ahogy azt sem, hogy meglévő magyar (HA- lajstromjelű) repülőgépek átadásáról van szó, vagy a gyárból érkező új A321-esek áll majd forgalomba az angol leánycégnél.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air UK London Luton repülőterén nyit bázist, ahol 2018 végéig több mint 100 helyi munkavállalót fog alkalmazni, pilóták és légiutaskísérők mellett menedzsment pozíciókat is létrehoznak a lutoni bázison.

A London Lutont érintő útvonalakat, melyeket nem vesz át az új angol leányvállalat, továbbra is a Wizz Air Hungary üzemelteti. A légitársaság London Lutonból induló 41 útvonalának fenntartását és további bővítését tervezi.

A Wizz Air légitársaság első járata 2004-ben közlekedett Katowice – London Luton útvonalon, a cég azóta 40 millió utast szállított Nagy Britanniai hálózatán. Mára a légitársaság Egyesült Királyságbeli útvonal-hálózata 73-ra bővült, a Wizz Air 9 brit reptéren van jelen és járatai 41 célállomásra közlekednek a szigetországból. Az utóbbi 12 hónapban a cég több mint 7 millió utast szállított angliai útvonalain, mely 14%-os növekedést jelent az előző évhez képest.