Hőérzékelő kamerák tesztelésébe kezdett Los Angeles nemzetközi repülőtere, ennek célja a lázas utasok kiszűrése a koronavírus-járvány közepette.

A “Terminal Wellness” nevű projekt részeként hőérzékelő kamerákat helyeztek el a Los Angeles-i repülőtétér Tom Bradley nemzetközi termináljának indulási és érkezési oldalain, az induló és érkező utasokat önkéntes alapon vetik alá testhőmérséklet-mérésnek.

Amennyiben egy utasnál 38 fok feletti értéket mérnek, a kamera közelében lévő egészségügyi személyzet másodlagos vizsgálatot végez, amely során ismételten megméri a lázát, érintésmentes eszközzel.

Forrás: Los Angeles World Airports

A magas testhőmérsékletű utasokat arra figyelmeztetik, hogy jobban teszik, ha nem utaznak, a nemzetközi járatokon érkező esetlegesen beteg utasokat pedig a helyszínen lévő egészségügyi központ munkatársaihoz küldik újabb vizsgálatra.

Az utasok jogainak védelme érdekében a kamerák nem tárolják és nem osztják meg a felvett adatokat vagy képeket. Mivel önkéntes alapú a részvétel, azok az utasok, akik nem szeretnék ezt, más útvonalon is áthaladhatnak a terminálban, ahol nincsenek hőkamerák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.