Szombaton délelőtt le kellett zárni a Ferihegyi repülőteret az éjszaka kezdődött intenzív havazás miatt. A havazás miatt egyelőre nem fogad és nem indít gépeket a ferihegyi repülőtér. Ezt Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója mondta a Független Hírügynökségnek. A járatokat egyelőre szombat délig törlik, de ha addigra sikerül megtisztítaniuk a futópályákat, akkor ismét megnyitják a repteret a forgalom előtt.

A Budapestre tartó járatokat a szomszédos országok reptereire irányítják, illetve néhány Budapestre tartó járat fel sem szállt az induló repülőtérről. A Ferihegyről induló járatokat pedig egyelőre nem engedik felszállni. Reggel 7 óra óta a Malév egyetlen járata sem indult el.

A szóvivő elmondta: a problémát az okozza, hogy a nagy mennyiségű hó miatt csökkent a gépek fékhatása, így egyelőre nem biztonságos a gépek fel- és leszállása Budapesten.

Forrás: AIRportal, HírTV

További friss információk a hozzászólásokban! Az utasoknak javasoljuk, hogy a http://www.bud.hu oldalon, vagy az M1 teletext 190. oldalán, illetve a légitársaságok ügyfélszolgálatán tájékozódjanak!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!