Rövidesen szolgálatba állhatnak a Qatar Airways első Airbus A380-800-as gépei. Az ötcsillagos légitársaság ugyanis holnap készül átvenni Hamburgban a legelső Superjumbót, amely az eredeti tervek szerint már júniusban Dohába érkezett volna, de a katariak nem voltak elégedettek a géppel, állítólag a kabinberendezéssel akadtak gondok, ezért egészen mostanáig, szeptember közepéig húzódott a procedúra.

Kapcsolódó cikk, előzmény Még tovább csúszik a Qatar A380-asa

Megkezdődött a visszaszámlálás. Ilyen fotó-közleményekkel hívja fel a figyelmet a Qatar a nagy napra. (Forrás: Qatar Airways - facebook) | © AIRportal.hu

Megkezdődött a visszaszámlálás. Ilyen fotó-közleményekkel hívja fel a figyelmet a Qatar a nagy napra.
(Forrás: Qatar Airways – facebook)

A legfrissebb hírügynökségi jelentések és iparági információk szerint azonban végre sikerült megoldást találni az Airbus és a Qatar Airways között az A380-asok átadás-átvételében fennállt problémára, és holnap, azaz szeptember 16-án Hamburg ünnepi díszben adja át az első A380-800-ast a katari légitársaság számára, amely egyébként a tizenkettedik üzemeltetője lesz a típusnak.

Legutóbb idén májusban az Asiana Airlines vett át A380-ast az Airbustól. A legelső üzemeltető, a Singapore Airlines pedig 2007 októberében állította forgalomba a típust, amelyből a Qatarnak összesen 13 darabra van érvényes rendelése.

A katariak a holnapi ünnepséget követően, várhatóan csütörtökön repülik haza, Dohába, az idén megnyílt, teljes egészében A380-as kompatibilis Hamad nemzetközi repülőtérre a gépet, amely némi gyakorlást és a személyzet tapasztalatszerzését követően Londonba, Párizsba, majd New Yorkba fog menetrendszerű járatokat teljesíteni, előbbi két desztináció esetében a szintén négy-hajtóműves A340-600-as típust leváltva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!