Közvetlen Hongkong – Budapest légijárat indítását szorgalmazta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hongkongi tárgyalásain a tárca közleménye szerint.

A Jasper Csang Juk-szinggel folytatott megbeszélésen a felek egyetértettek abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok átfogó fejlődését, valamint az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés megvalósulását nagyban elősegítené, ha Budapestet és Hongkongot közvetlen légi járat kötné össze.

A Cathay Pacific légitársaság 2017-es új desztinációi között szerepelhet a magyar főváros – áll a közleményben.

A kelet- és közép-európai térségben Magyarország Hongkong legjelentősebb kereskedelmi partnere – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-vel, miután Varga Mihály tárcavezető találkozott a hongkongi parlament elnökével.

A közlemény szerint Varga Mihály Jasper Csang Juk-szinggel, a Hongkong Különleges Közigazgatási Terület Törvényhozási Tanácsának elnökével folytatott megbeszélést, ami során elhangzott, hogy egyre több magyar vállalat érdeklődik a hongkongi üzleti lehetőségek iránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Több tárgyaláson szóba került már a közvetlen távol-keleti légi összeköttetés

Legutóbb 2016 február végén számolt be róla az MTI, hogy Varga Mihály szakmai és üzleti delegáció élén tárgyalt Dél-Koreában, ahol Csang Hun Csivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalást követően hangsúlyozta: Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légi járat elindítása.

A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!