Augusztus 24-én, szombaton az Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre a Honvédelmi Kötelék program I. Honvéd Sportválasztó Napja, ahol a repülősportokkal is megismerkedhetnek a látogatók. Az érdeklődők megtudhatják, hogyan lehet valakiből pilóta, és beleülhetnek az egyik legmodernebb vitorlázó repülőgépbe is.

Az idén március14-én Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter által meghirdetett Honvédelmi Kötelék program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civil lakosságot és a Magyar Honvédséget, megismertesse a honvédelmi rendszer értékeit éstámogassa a honvédelmi szempontból fontos sportágakat, így a repülést is.

A Kötelék legfontosabb feladata a fiatalok megszólítása, szabadidejük egészséges és hasznos eltöltésének elősegítése. A program támogatja mindazokat a közösségeket, melyek az egészséges életmód életvitelszerű elsajátítása mellett, a nemzeti összetartozás fontosságára, a teljesítmény és a munka tiszteletére, egészséges versenyszellemre, csapatmunkára, sportszerűségre, önfegyelemre és kitartásra tanítják és nevelik
tagjaikat.

A most szombati sportválasztó nap azért jön létre, hogy a fiatal érdeklődők megismerhessék azokat a sportokat, amik nem csak tartalmas kikapcsolódást nyújtanak, hanem olyan ismereteket is adnak, amelyek a honvédelem szempontjából is fontosak.Több más sportág mellett a vitorlázórepülés is jelen lesz a szombati sportválasztón. Az érdeklődők a repülősök sátránál találkozhatnak a pilótákkal, megismerhetik a kiképzés menetét és a több mint nyolcvan évre visszanyúló, hazai repülőhagyományokat és eredményeket, valamint beülhetnek korunk egyik legmodernebb vitorlázógépébe, egy ASG29-esbe is.

A szombati rendezvény egy újabb jelentős lépés a Honvédelem és a hazai repülőtársadalom együttműködésének útján. Ez a kapcsolat, mely korábban hazánkat is jellemezte, a világ legtöbb részén természetes, hiszen a repüléssel fiatalon megismerkedő és élethosszig tartó elkötelezettséget szerző növendékek később a légierő és a hadsereg elsődleges utánpótlási bázisát jelentik mindenhol a világban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Európa- és világszerte számtalan program segíti ezt a kapcsolatot, például a franciák egyik legsikeresebb vitorlázórepülő versenyzője, Christoph Cousseau egyben Mirage-pilóta is, aki minden versenyen, ahol eredményt ér el, katonai egyenruhában, a Francia Légierő színeiben áll fel a dobogóra, és még jelenleg is számos katonai pilóta van a legsikeresebb magyar vitorlázórepülő sportolók között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!