Január 22-én ünnepelte a Horizon Air az ötvenegyedik Bombardier Q400-as típusának átvételét. Az Alaska Air Group részeként működő légitársaság még tavaly júniusban rendelt magának három darabot a kanadai gyártó regionális turbolégcsavarosából. Ez most a harmadik gép, amivel teljessé is vált az a flotta, amellyel alaszkai járatainak üzemeltetését kezdi meg márciustól a társaság.

A Horizon Air legújabb három Bombardier Q400-asa a NextGen típuscsaládból származik, és a vállalat annak érdekében rendelte őket, hogy március 3-ával elindíthassa Alaszka állambeli működését, helyi járatokat kínálva Anchorage és Fairbanks, valamint Anchorage és Kodiak között, napi szinten.

Az Alaska Airlines regionális légitársaságaként működő Horizon Air egyébként a világ legnagyobb Bombardier Q400 üzemeltetője, a flotta immáron 51 darab Q400-assal rendelkezik, amelyek a biztonságos, nem egyszer extrém időjárási körülmények közepette való üzem érdekében a legkorszerűbb repülésirányítási és navigációs rendszerekkel vannak ellátva, mint például a fej feletti kijelző (HGS – Head-up Guidance Systems), vagy a megközelítési eljárás precizitását szolgáló RNP (Required Navigation Performace).


A Horizon Air 1981. szeptember 1-je óta működik. Központja az Amerikai Egyesült Államokban, a Washington állambeli Seattleben található. Útvonalhálózatuk mintegy 40 célállomást számlál. Járataik három repülőtérről, a Portland, a Seattle-i Tacoma és a Los Angeles Internationalről működnek, március 3-tól pedig már az Anchorage-i Ted Stevensről is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!