A CSA cseh légitársaság egy sajtókonferencián jelentette be, hogy egy Airbus A330-as, szélestörzsű repülőgép beszerzését tervezi – számolt be a planes.cz repülős hírportál.

Az A330-as repülőgépet főleg a Prága – Szöul járatokon tervezik használni, mely heti kétszer, 2013. június 21-től indul. A CSA légiszövetségi partnere, a Skyteam tag Korean Air már üzemeltet heti 4 járatot a Prága – Szöul viszonylaton. A CSA új járatát ezek mellett lehet majd igénybe venni, így heti hatra nő az összeköttetés a cseh és a dél-koreai főváros között. Mindkét cég járatai code-share-ben fognak üzemelni.

A CSA korábban is rendelkezett szélestörzsű flottával, azonban néhány éve az összes hosszú távú járatukat leállították és az Airbus A310-es repülőgépeiket kivonták a flottából.

Az állami kézben lévő cseh CSA légitársaság komoly pénzügyi gondokkal küszködik. Amint arról korábban beszámoltunk a cég szeptemberben kapott 100 millió eurós pénzügyi segélycsomagot a cseh államtól annak érdekében, hogy a cég életképes maradjon.

A támogatást az EU is jóváhagyta, azonban kemény feltételeket szabott: az átstrukturálás során jelentősen csökkenteni kell a cég kapacitását, hatékony költség és bevétel menedzsmenttel, illetve a különféle vagyonelemek eladásával kell biztosítani, hogy a társaság hosszú távon további állami támogatások nélkül is életképes legyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A CSA kék retró festésű Boeing 737-500-as repülőgépe. Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!