Még az idén közvetlen repülőjárat kötheti össze Debrecent egy ázsiai várossal – erősítette meg az MTI információját Meleghegyi Tamás, az Airport Debrecen Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön.

Az új menetrendszerinti járatok szervezésével kapcsolatos tevékenységet koordináló repülőtéri vezető arra a felvetésre, hogy ez Peking és Debrecen közötti járat lesz-e úgy fogalmazott: ázsiai ország a célpont, s a közvetlen járat utas- és áruszállításra is kiterjed majd.

Meleghegyi Tamás szerint folyamatos, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az ügyben, a járat még ebben az évben megindul.

Más forrásból az MTI úgy értesült, hogy a német Lufthansa légitársaság rendszeres légijárat indítását tervezi München és Debrecen között. Ezt az információt a Debrecen Airport igazgatója nem tudta megerősíteni.

Az első menetrendszerű járat Debrecen és London Luton között közlekedik június 18-tól. Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója február 13-án jelentette be, hogy kezdetben heti három járat közlekedik majd hétfőn, szerdán és pénteken; a járatok London és Debrecen között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Herdon István, a debreceni repülőteret is üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos igazgatója közölte: az év közepéig félmilliárd forintos fejlesztést hajtanak végre a debreceni légikikötőben. A Wizz Air londoni járatának beindítása közvetlenül 15-20 új munkahelyet jelent a repülőtéren – tette hozzá.

Forrás: MTI (2012. február 23.)

UPDATE

Kósa Lajos: Debrecen készen áll további repülőjáratok fogadására

A debreceni repülőtér „gond nélkül” készen áll évi 300 ezres utasforgalom lebonyolítására, így esetleges további menetrend szerinti járatok fogadására is – mondta Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken sajtótájékoztatón a városban.

A politikus az MTI kérdésére megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Lufthansával egy Debrecen és München közötti járat indításáról, valamint kínai partnerekkel egy Debrecenből egy kínai városba indítandó járatról is. Hozzátette: a jelenlegi 30 ezres éves forgalom a Wizz Air június 18-án induló, Debrecen és London-Luton között közlekedő járatával várhatóan 80 ezerre nő.

Forrás: MTI (2012. február 24.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!