Furcsa módon nem egy hazai bejegyzésű légitársasággal, de még ebben az évben közvetlen légi kapcsolat létesül Horvátország és Kanada között.

A SkyGreece első és jelenleg egyetlen repülőgépe, az SX-BPN regisztrációjú Boeing B767-31A(ER) (Fotó: SkyGreece Airlines) | © AIRportal.hu

A SkyGreece első és jelenleg egyetlen repülőgépe, az SX-BPN regisztrációjú Boeing B767-31A(ER) (Fotó: SkyGreece Airlines)

A Toronto – Zágráb útvonalon szezonális jelleggel fog járatokat közlekedtetni az újdonsült görög fuvarozó, a SkyGreece Airlines – derült ki a légitársaság által közzétett nyilatkozatból.

Merész vállalkozásnak tűnhet egy olyan légitársaság számára két külföldi város közötti járatműködtetés, mely nemrég kezdte meg üzemszerű tevékenységét. A görög fuvarozó saját állítása szerint a menetrend szerinti hosszútávú járatok üzemeltetésére igyekszik berendezkedni, de eddig már több rövidtávú charter járatot is közlekedtettek, főként Madridba.

A SkyGreece nemrég szerezte meg a repülési jogokat a Toronto – Athén viszonylatra, de úgy tűnik komoly terveik vannak a jövővel kapcsolatban. Jól példázza ezt a most bejelentett zágrábi útvonal is, mely a tervek szerint június 22-én léphet aktív státuszba és a légitársaság jelenleg egyetlen, SX-BPN lajstromú, “Taxiarchis” névre keresztelt Boeing 767-31A(ER) típusú repülőgépe közlekedhet rajta rendszeresen. Bár, ha minden igaz rövidesen egy ugyanilyen típusú repülőgép csatlakozik a flottához, így könnyebb lesz az induló útvonalak kiszolgálása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kínába is lehet járat

Az EX-YU Aviation információi szerint a kínai légügyi hatóságok engedélyt adtak egy charter járat beindítására, amely 10 naponta közlekedne Zára és Csungking között. Egy horvát delegáció, köztük a Zadar International Airport vezérigazgatójával február 5-én Pekingbe utaznak megtárgyalni a járat elindításának körülményeit. Egyelőre konkrét légitársaság még nem lett kijelölve az útvonalra, a Croatian Airlines azonban már korábban jelezte, hogy készségesen együttműködne bármely Kínából érkező fuvarozóval.

Denis Codere, a SkyGreece vezérigazgató-helyettese úgy nyilatkozott: “Sikerült megegyeznünk a Horvát Idegenforgalmi Közösséggel, a Zagreb International reptérrel és a Zágrábi Turisztikai Hivatallal a járat elindításának körülményeivel kapcsolatban. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen nyitottan álltak az ügyünkhöz. A kanadaiak számára Horvátország egy valódi gyöngyszemet jelent Európában, mi pedig szeretnénk segíteni nekik felfedezni ezt a gyönyörű, műemlékekben gazdag tengerparti országot. Zágráb a legmegfelelőbb kezdőpont egy ilyen felfedezés elindításához.”

Az új járatot a Kanadai-Horvát Üzleti Hálózat, Veselko Grubišić, a Horvát Köztársaság kanadai nagykövete, valamint Louise LaRocque, Kanada horvátországi nagykövet asszonya is kiváltképp támogatja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!