Egy Dubajban élő, szállodákkal és ingatlanokkal foglalkozó vállalkozóé lesz az első, VIP-szállításra kialakított Airbus A220-as, a gép berendezése 2023-ra készül el.

A privát gépek belső kialakítására szakosodott svájci Comlux összesen kettőt rendelt az A220-as Airbus Corporate Jet változatából, az ACJ TwoTwenty néven futó modellből. Az első példányra most jelentették be, hogy vevőt találtak, aki nem más, mint az indiai születésű, de Dubajban élő Kabir Mulchandani, a FIVE Hotels alapítója és vezérigazgatója.

Ez a társaság a tulajdonosa a Dubajban létrehozott Pálma-szigeten működő luxusszállodának, a Five Jumeirah-nak is.

Forrás: Airbus

A Comlux a közösségi médiában azt írta, január 2-án kezdik meg a repülőgép fedélzetének kialakítását, amely kicsivel több mint egy évig fog tartani.

Az A220-as 9H-FIVE lajstrom alatt 2023 első heteiben állhat majd forgalomba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus tavaly októberben jelentette be, hogy ACJ TwoTwenty névvel VIP-gépet is készít a típusból a -100-as változatra építve, amely akár 12 órás utak megtételére is képes lesz 10 500 kilométeres hatótávolsággal.

Fedélzetén 73 négyzetméteres tér áll majd az utasok rendelkezésére, akár 6 VIP-kabin is kialakítható, vagy legfeljebb 18 utas szállítására alkalmas berendezés szerelhető be, de lesz hely étkezőnek, tárgyalónak, dolgozószobának, hálóhelyiségeknek is.

Az Airbus korábbi közlése szerint eddig 6 példányt adtak el.

Forrás: Comlux