Elindította az Airbus Corporate Jets az ACJ TwoTwenty üzleti repülőgép programját, az Airbus A220-as business jet változatának megalkotásával új szegmensbe lép be az európai repülőgépgyártó.

Benoit Defforge, az Airbus Corporate Jets elnöke ígéretes keresletet prognosztizál az új generációs, kanadai fejlesztésű típus iránt a közlemény szerint.

Későbbi közleményében az Airbus ezt azzal támasztotta alá, hogy hat gépre szóló megrendelést már alá is írtak, az első példányok 2023-ban állhatnak forgalomba.

Forrás: Airbus

A sikeres piacra lépést a tájékoztatás alapján az A220-100-as interkontinentális hatótávolsága, gazdaságossága és megbízhatósága, valamint a rugalmas fedélzeti kialakításnak köszönhető nagy személyes tér és kényelem indokolja.

Kiemelik, hogy az A220-as a kategóriájában a legcsendesebb és leginkább környezetkímélő típus, az előző generációs gépekhez viszonyítva a zajszennyezése 50, míg az üzemanyag-fogyasztása 25 százalékkal alacsonyabb.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A220-100-as típus alapjain készülő ACJ TwoTwenty akár 12 órás utak megtételére lesz képes 10 500 kilométeres hatótávolsággal.

Forrás: Airbus

A repülőgép fedélzetén 73 négyzetméteres tér áll majd az utasok rendelkezésére, akár 6 VIP kabin is kialakítható, vagy maximum 18 utas szállítására alkalmas berendezés szerelhető be, lesz hely étkezőnek, tárgyalónak, dolgozószobának, hálóhelyiségeknek is.

Az első 15 példány fedélzeti kialakítását a svájci székhelyű Comlux végezheti el, amely az erre szakosodott indianapolisi központjában alakítja ki az ügyfelek igényeinek megfelelő kabinbelsőt.

Introducing the new ACJ TwoTwenty

The new Xtra Large Bizjet is here.Introducing the #ACJTwoTwenty, a business jet with a signature cabin design offering: intercontinental non-stop range, three times more personal space, a third less operating costs with unrivalled reliability compared with competing business jets.Entry into service with Comlux, starting 2023.fly.airbus.com/ACJTwoTwenty

Közzétette: Airbus – 2020. október 6., kedd