Megnyitotta legújabb, Stavanger és Houston közötti közvetlen járatát a Scandinavian Airlines (SAS). A légitársaság a hét hat napján Boeing 737-es típussal repüli az útvonalat, amelyre kizárólag business jegyeket értékesít.

Első hallásra meglepően hat, hogy egy hosszú távú járatot nem valamilyen szélestörzsű nagygéppel üzemeltet a légitársaság, de az útvonalra állított 737-700-as nem olyan, mint a flotta többi tagja, ez esetben egy exkluzív, nagyteljesítményű BBJ – Boeing Business Jet 737-700-asról van szó, amelyet a PrivatAir-től lízingel a skandináv légitársaság.

A nyitójárat vízsugaras köszöntése Houstonban. (Fotó: SAS) | © AIRportal.hu

A nyitójárat vízsugaras köszöntése Houstonban. (Fotó: SAS)


A 2-2-es elrendezésű business kabin. (Fotó: SAS) | © AIRportal.hu

A 2-2-es elrendezésű business kabin. (Fotó: SAS)

A Scandinavian Airlines ennek megfelelően csupa business üléssel, összesen 44 utasnak férőhelyet biztosítva rendeztette be a gépet, méghozzá egyenesen a SAS Long Haul Business Class koncepciója szerint. A fedélzeti kényelmet 2-2-es elrendezésű ülések, szórakoztató rendszer és kitüntetett catering ellátás szolgálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat, amelynek célja, hogy közvetlen összeköttetést adjon Stavanger és Houston, mint az olajipar két meghatározó központja között, és elősegítse a piaci szereplők közötti üzletet, a keddeket kivéve a hét minden napján közlekedik.

A menetrend szerint az SK 951-es délután 16:00-kor indul Stavangerből és 19:40-kor érkezik meg Houstonba. Ahonnan SK 952 azonosítóval este 21:35-kor száll fel és veszi útját vissza Norvégia felé, ahol másnap 14:20-kor landol Stavanger városában.

A PrivatAir flottájából származó BBJ 737-est a Scandinavian Airlines augusztus 17-én vette flottájába. Az immáron SAS színeket viselő gép, amely a PrivatAir katalógusa szerint két pilótával és négy légiutas-kísérővel működik augusztus 20-án nyitotta meg a houstoni járatot.

A SAS flottájában egyébként 29 darab szokványos Boeing 737-700NG teljesít szolgálatot, 140-141 utasférőhelyes fedélzettel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!