Új esélynek tekintik a volt Malév dolgozók az új magyar légitársaság, a Sólyom Airways megalakulását és gratulálnak az első gép megérkezéséhez. Abban reménykednek, hogy így minél többen újra itthon dolgozhatnak, és nem kell külföldi légitársaságokhoz menniük. A Malév tavalyi csődje óta még mindig több tucatnyi pilóta és légiutas-kísérő van munka nélkül.

A pilóták szakmai szervezete, a Hunalpa gratulál a Sólyom Hungarian Airways megalakulásához és első repülőgépük, Álmos Vezér megérkezéséhez. Minden szakmai segítséget megadnak az új légitársaságnak, számíthatnak a tapasztalt szakembereikre, akik folyamatosan képzik magukat, hogy bármikor munkába állhassanak.

Több volt Malév-pilóta és légiutas-kísérő már az új légitársaság munkáját segíti, az egyesület abban bízik, hogy folyamatosan, egyre több kollégájuk csatlakozhat a Sólyom Airwayshez. Külön öröm számukra, hogy továbbiakban is a Boeing 737 típusra esett a választás, a volt Malév-pilóták ezt a repülőgépet jól ismerik, több ezer órát töltöttek velük a levegőben, erre van jogosításuk.

A Malév tavalyi csődje óta sok szakember maradt munka nélkül, a szakmájukban nem tudtak elhelyezkedni és a mai napig nem kapták meg a jogos járandóságaikat. Évtizedes tapasztalatukkal szívesen hozzájárulnának az új magyar légitársaság sikereihez. Új esélyként tekintenek a Sólyom Airwaysre, mivel ha itthon tudnának dolgozni, akkor a családok nem szakadnának el egymástól és megállítható lenne a magyar légi szakemberek tömeges külföldre vándorlása.

Kiadó: HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesülete via MTI Országos Sajtószolgálat

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!