Ha megunjuk az esős őszi időjárást és melegebb helyre vágyunk, akkor sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Íme néhány tengerparti úticél az őszi hónapokra, ahova akár húszezer forint alatt is eljuthatunk!

Barcelona: szeptember 25-29, 17 200 Ft (oda Wizz Air, vissza Ryanair)

Barcelona bármelyik évszakban jó választás, de ősszel különösen

Barcelona mindig jó választás, de talán szeptemberben a legjobb, hiszen nincs akkora hőség, mint a nyári hónapokban, de még kellemes a tenger hőfoka is.

Barcelonában az a legjobb, hogy a városlátogatás összeköthető a strandolással, így mindenki talál a kedvének megfelelő programot. Hasznos tippekért olvasd el egy korábbi cikkünket a városról.

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Sagrada Familia, Güell park, La Rambla, Casa Battlo, La Boquería piac, Magic Fountain, és természetesen a tengerpart, a Playa de la Barceloneta. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mallorca: október 10-17, 15 300 ft (Ryanair)

Ha a spanyol szigetre utazunk, érdemes a fővárost is bejárni (forrás: Pixabay)

Mallorcán októberben is kellemes az idő, akár fürdeni is lehet, ráadásul az utószezonban a szállás-árak is jelentősen csökkennek: tízezer forint alatti összegért akár félpanziós ellátást is kaphatunk éjszakánként. 

A sziget gyönyörű természeti kincseit és látnivalóit érdemes autóval felfedezni, szerencsére ősszel az autóbérlés díjai is kedvezőbbek. 

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Palma (főváros), Cap de Formentor, Mirador es Colomer, Valldemossa, Es Trenc part. 

Eilat: november 16-20, 12 800 ft (Ryanair)

Eilat a tenger és a sziklás sivatag találkozásánál fekszik (forrás: Pixabay)

A dél-izraeli Eilatban szerencsére novemberben is meleg van, nem ritka a 25 fokos hőmérséklet, ezért tökéletes választásnak bizonyul, ha a tél küszöbén ellátogatunk a Vörös-tenger partjára.

A Ryanair és a Wizz Air is üzemeltet járatot a téli menetrendi időszakban Eilat nemrég átadott repülőterére, amely csupán 18 kilométerre fekszik a várostól.

Amit semmiképpen se hagyjunk ki: Vörös-kanyon, Timna Nemzeti Park, Delfin-part (Dolphin Reef), Korall-part (Coral Beach).