Az amerikai Delta Air Lines szállította a legtöbb, 120 millió 636 ezer utast 2013-ban a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) összesítése szerint.

A minden évben publikált szállítási adatok szerint a második helyen a szintén amerikai Southwest diszkont légitársaság áll 115 millió utassal, a harmadik pedig a kínai China Southern Airlines lett, amely 91,5 millió utast szállított.

Az első tízben szerepel még az ugyancsak amerikai United és American Airlines, őket első európai cégként a diszkont Ryanair követi, majd a Lufthansa, a China Eastern Airlines, az easyJet és a US Airways zárják a sort.

A nemzetközi forgalomban a Ryanair bonyolította a legnagyobb forgalmat 81,3 millió utassal, a második helyen az easyJet végzett 52,7, harmadikon pedig a Lufthansa 50,7 millió utassal. A magyar gyökerű Wizz Air ebben a listában 13,5 millió utassal a 23. helyen áll.

A belföldi utasok tekintetében a Southwest Airlines volt a legjobban teljesítő légitársaság 2013-ban 115,3 millió utassal, a Delta 97,5, a China Southern Airlines pedig 84,1 millió belföldi utast szállított.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IATA a világ légi forgalmának 94 százalékát fedi le, a szervezetnek 240 légitársaság a tagja.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!