Az Iberia légitársaság struktúraváltást tervez végrehajtani, mely többek között a költségek csökkentését és a bevételek növekedését hivatott elősegíteni, ezek mellett pedig a vállalat versenyképességét is visszaállítja. Az új cégpolitika számos szolgáltatás színvonalának növekedését is magában foglalja, így a flottamodernizáció és a repülőgépek belső terének átalakítása is része lesz e folyamatnak – olvasható a légitársaság közleményében.

A flottamodernizáció első lépéseként jövő év januárjában veheti át a spanyol légitársaság az első Airbus A330-as repülőgépet, a korábban rendelt 8 gép közül. Az A330-as típus természetesen a legmodernebb belső kialakítással érkezik az Iberia-hoz.

A gép Európa és az amerikai kontinens között fogja a cég járatait teljesíteni. Ez a hosszútávú géptípus 15%-kal kevesebb károsanyag-kibocsátást produkál, mint a leváltásra ítélt típusok. A légitársaság hosszútávú flottájának eddigi tagjait, az Airbus A340-600-as típusokat is alávetik a modernizációs folyamatnak, melynek keretében teljesen új belső térrel szerelik fel a négyhajtóműves példányokat.

A business osztály utasai számára is előnyt jelent a cég átalakítási folyamata, hiszen az erre az osztályra jegyet váltó utasok a jövőben továbbfejlesztett környezetben tölthetik el repülési idejüket. A fejlesztések többek között hosszabb ággyá alakítható üléseket, nagyobb fokú privát teret és szélesebb körű szórakoztató rendszert hoznak magukkal. A Business Plus osztály utasait 2,2 méter hosszú, teljesen vízszintesre dönthető ülések és spanyol séfek által tervezett ínyenc ételek várják.

A turista osztály utasai is részesülnek a fejlesztésekből, hiszen kényelmesebb üléseket, szélesebb körű szórakoztató-elektronikai rendszert és saját készülékeik csatlakozási lehetőségét fedezhetik fel egyes hosszútávú útjaik során. Ezeket a fejlesztéseket mind az A330, mind pedig az A340 repülőgépek fedélzetén megtalálják az Iberia utasai.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“Ezek a nagymértékű beruházások elősegítik vezető pozíciónk megszilárdítását az Európa és Latin-Amerika közötti útvonalakon, mely alapvető fontosságú számunkra.” – nyilatkozta Ángel Valdemoros, az Iberia nemzetközi értékesítésekért felelős vezetője.

Az Iberia légitársaság 2013 januárjában veheti át első Airbus A330 repülőgépét a korábban leadott 8 gépre vonatkozó megrendeléséből. (Grafika: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!