ICAO Level 4/5/6
repülés-szakmai
angol nyelvvizsga
felkészítő tanfolyam
indul 2020. február 15-én 

A tanfolyamról általában

Tanfolyamunk klasszikus, kiscsoportos tantermi foglalkozás, maximum 5 fő részvételével. Célunk a hatékony, gördülékeny és biztonságos kommunikáció gyakorlása repülési környezetben. A kifejezetten beszéd centrikus, interaktív feladatokra épülő felkészítő képzés révén az ICAO Level 4/5/6 vizsga megszerzése könnyebbé válik. A foglalkozásokra csütörtök délutánonként 17.30-20.45 között és szombat délelőttönként 09.00-12.15 között kerül sor, összesen tizenöt egymást követő alkalommal.

Mi az a repülés-szakmai angol?

Az ICAO a szakszolgálati engedélyekkel foglalkozó függeléke szerint azok, akik nemzetközi légtérben vagy repülőtéren rádióznak, azoknak tisztában kell lenniük a repülés különböző területeinek kifejezéseivel, rendelkezniük kell a megfelelő szakmai szókinccsel. Magyarul kevés a fónia néhány száz szavas szókincse olyan helyzetekben, amelyekre nincsenek fónia kifejezések előírva. Repülésbiztonsági szempontból olyan közös nyelvet kell beszélnie az ugyanazon légtérben dolgozó személyzeteknek, amely kevésbé kötött, mint a fónia. Ez a nyelv a repülési szakkifejezésekkel bővített angol.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miből áll ez a tanfolyam?

A repülés-szakmai angol tanfolyamunk 60 órás, amely óraszámánál fogva alapos felkészítést biztosít. Végigvezeti a hallgatókat a repülőtér, a navigáció, a meteorológia, a repülőgép ismeret, a technológia, az egészségügy, az emberi tényezők, valamint a váratlan helyzetek repüléssel kapcsolatos területein. Színes feladatokon keresztül bővíti a szakmai szókincset, fejleszti a hallott szöveg értését, miközben a hallgatókat a beszéd gyakorlására ösztönzi. Alkalmanként 4 tanóra (egy tanóra 45 perc) kerül megtartásra, olyan módon, hogy 1,5 óra oktatás – 15 perc szünet – 1,5 óra oktatás.

Kiknek ajánljuk?

Pilótáknak, AFIS személyzeteknek, légiutaskísérőknek, már a repülésben dolgozó szakembereknek és mindenkinek, aki a jövőben a repülés bármely területén szeretne elhelyezkedni. Az ICAO nyelvi vizsgáknak három elfogadható szintje van, a 4-es, az 5-ös és a legmagasabb 6-os. Minél jobban tud valaki, annál magasabb osztályzatot szerezhet, és annál ritkábban kell azt megújítania. A munkaadók sok esetben különböző nyelvi szintek meglétéhez kötik egyes munkakörök betöltését. Vizsga felkészítő kurzusaink kifejezetten a vizsgákon előforduló feladattípusok begyakoroltatására fókuszálnak.

Előadóink

Dóra, angol nyelvtanár
Vulkán, légiforgalmi irányító
Gergő, pilóta

Helyszín

Tantermünk Budapesten, a III. kerületi Reményi Ede utca 3. szám alatt található. Gépkocsival érkezők számára a környező utcákban a parkolás díjmentes, de lehetőség van fizetős parkolásra is zárt területen. A tömegközlekedés kiváló, számos buszjárat és HÉV megálló van a közelben, ahonnan pár perc sétával megközelíthetőek vagyunk.

Időpontok

A tanfolyam kezdési időpontja: 2020. február 15.

A további képzési napok a következők: február 20, 22, 27, 29, március 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28, április 2, 4.

A képzés díja

Hallgatóként 2.500 forint/tanóra, azaz a 60 órás tanfolyam esetén ez 150.000 forint. Természetesen ez már a végső számlás ár, további és rejtett költségek nélkül.

Érdeklődés

Telefon: +36304457526

Jelentkezés

A honlapon található jelentkezési űrlap kitöltésével:
https://foniaonline.com/icao-level-4-felkeszito-tanfolyam/

Vagy e-mailben: info@foniaonline.com

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!