Az Air Cargo Germany (ACG) április 18-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti összes járatát, a cég közleménye szerint azonban a leállás csak ideiglenes – tudta meg a CH Aviation hírportál.

A német cégnek összesen 4 darab Boeing 747-es repülőgépe kényszerült földre. A szállítógépek Frankfurt Hahn, és Frankfurt am Main repülőtérről teljesítettek járatokat Afrikába, Dél-Amerikába, valamint Ázsiába is.

Michael Schaecher, az ACG vezérigazgatója nem tudta megmondani, hogy meddig maradnak a fehér-piros festésű Jumbok a földön, azonban azt kihangsúlyozta, hogy a leállás csak ideiglenes. A menedzsment a cég részvényeseivel együtt keres megoldást az üzemelés mihamarabbi újraindítására. Vizsgálják, hogy milyen átszervezések szükségesek a cégben ahhoz, hogy a légitársaság újból profitot tudjon termelni a jövőben.

Korábbi hírek szerint a cég részvényeinek 49%-át birtokló Air Bridge Cargo cég kettő darab Boeing 747-400ERF típusú repülőgépet adott volna át a német légitársaságnak, hogy helyettesítse a holland Martinair légitársaságnak vissza adásra kerülő két gépet, ugyanis azoknak éppen idén járt le a bérleti szerződése. A flotta jövője egyelőre tisztázatlan.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!