Idén is december végéig lehet szavazni az “Én légitársaságom” jelöltjeire. A díjat azzal a szándékkal hozták létre, hogy a magyar utazóközönség is elmondhassa, melyek azok a hagyományos és fapados légitársaságok, amelyeket a legjobbnak tartanak hazánkban.

Kapcsolódó cikk, előzmény Ismét a Qatar lett a magyarok kedvence

A 2012-es hagyományteremtő szavazás után idén harmadik alkalommal kerül sor “Az én légitársaságom” felmérés elindítására.

“Az elmúlt két esztendő sikerei arra bíztatnak bennünket, hogy már márciusban elindítsuk a légitársaságok megmérettetését. Az eddigi támogatóink, a Budapest Airport és Travelport mellett, a Travelo vezető utazási portál, az Index.hu utazási melléklete is stratégiai együttműködő partnerünk, így várhatóan még több utazó tudja egyszerűen leadni szavazatát az oldalon: http://www.azenlegitarsasagom.hu. Már most kíváncsian várjuk, hogy az egyes légitársaságok 2014-ben mennyire nyerik majd el a hazai utazók bizalmát. ” – nyilatkozta Habóczki Zsolt.

Ahogy azt már megszokhatták, „Az Én légitársaságom” felmérés során négy szempont alapján kell osztályozni: a légiutaskísérők kedvessége, a fedélzeti ellátás minősége, továbbá a menetrend és az ár-érték arány rugalmassága pontozható. Mindezek mellett szöveges élménybeszámolók küldésére is bíztatják a kedves utasokat. Ezek beküldői között havonta értékes nyereményeket sorsolnak ki, az év végével pedig egy valaki a fődíj szerencsés nyertese lesz! Az eredményeket a repjegy.hu 2015 januárjában összesíti, amikor is az utasok véleménye alapján választott légitársaság elnyeri a megtisztelő “Az Én légitársaságom 2014” címet.

Visszatekintés a 2013-es eredményekre

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repjegy.hu oldalon lezajlott felmérés résztvevői 3.150 értékelést adtak le, és 936-an szöveges élménybeszámolót is megosztottak.

A 2012-es évhez képest több mint 50%-os növekedés az értékelések számában visszaigazolja, hogy mennyire fontos az utazóknak a kényelmes és megbízható menetrenddel történő utazás. A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb minősítés a vezető fapados légitársaságokra érkezett: 697-en választották a Wizz Airt illetve 405-an pontozták az ír Ryanairt, őket pedig a német Lufthansa követette 272 értékeléssel. Összességében 114 különböző légitársaság szolgáltatásait minősítették. “Az én légitársaságom 2013” díjat újra a Qatar Airways vehette át.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!