Az egész Európában egyedülálló, nagysikerű, jótékonysági futóversenyt már harmadik éve rendezi meg a Budapest Airport. A repülőtér ezúttal közel ezer futó számára zárja le (vagy nyitja meg) az 1-es futópályát szeptemberben. A futóverseny nevezési díjaiból befolyt összeg idén a SUHANJ! Alapítványt támogatja, a rendezvény hivatalos technikai pólóját a Nike biztosítja.

A tavalyi start a Liszt Ferenc repülőtér 1-es futópályáján. (Fotó: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

A tavalyi start a Liszt Ferenc repülőtér 1-es futópályáján.
(Fotó: Budapest Airport)

Kétségtelen, hogy a budapesti futóközösség leginkább a városi útvonalakat kedveli, a Budapest Airport viszont idén is olyat húz, amivel nehéz versenyezni.

Magyarország egyik legkülönlegesebb futópályája (és nem kifutópályája!) a budapesti repülőtéren található, ami néhány éve még furcsán hangzott volna, 2013-ban viszont a Nike és a Budapest Airport sikeresen összekapcsolta a futókat és a repülőtéri futópályát. A repülőtér 1-es futópályáját egy különleges verseny erejéig nem a repülőgépek, hanem futócipők koptatják majd a Runway Run elnevezésű jótékonysági futóversenyen, amit idén harmadszorra rendez meg a Budapest Airport 2015. szeptember 5-én.

1000 szerencsés meghívott a légiközlekedés és a kereskedelem világából, a Nike+ futóklubokból, a Suhanj! sportolói és különböző díjnyertesek versenyeznek majd az év egyik legizgalmasabbnak ígérkező jótékonysági sporteseményén. Sőt, egy kis szerencsével néhány további futó is bejuthat az exkluzív futóversenyre egy, a Facebookon induló játékkal. Az eseményről bővebben a http://www.bud.hu/budrunwayrun2015 oldalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!